Bütün Kateqoriyalar

Şirkət xəbərləri

Ana səhifə>xəbər>Şirkət xəbərləri

HOT XƏBƏRLƏR

Sənayedə insanların tez -tez dedikləri ev epilyasiya cihazları üçün OEM/ODM nə deməkdir?

Vaxt: 2021-06-29 Oxunub: 6

1. OEM nə deməkdir
Orijinal bir avadanlıq istehsalçısı (OEM) ümumiyyətlə başqa bir şirkət tərəfindən markalana biləcək hissələr və avadanlıqlar istehsal edən bir şirkət olaraq qəbul edilir. (bu cümlə nə deməkdir) Yəni məhsulun bütün dizayn rəsmləri epilyasiya cihazı istehsalçısının dizaynına uyğun olaraq tamamilə istehsal olunur və işlənir. Lakin məhsul digər şirkətlərin tələbinə uyğun olaraq bəzi rəngləri və ya loqotipləri dəyişə bilər. Hal-hazırda bir çox əsas epilyasiya markasının OEM istehsalçıları var, yəni məhsulun orijinal marka şirkəti tərəfindən istehsal edilmədiyi, ancaq epilyasiya cihazının istehsalçısı ilə iş birliyində istehsal edildiyi və məhsulun altında olduğu deyilir. öz markasıdır.

dvas

İkincisi, ODM nə deməkdir
ODM, istehsalçının müəyyən bir məhsulu dizayn etdikdən sonra, bəzi hallarda digər şirkətlər tərəfindən bəyənilə biləcəyi və istehsalçıdan məhsul istehsal edərkən marka adının qoyulmasını istəməsi və ya dizaynda bir qədər dəyişiklik edilməsi deməkdir. Burada dizayn və istehsal işini həyata keçirən istehsalçılara ODM istehsalçıları deyilir və istehsal etdikləri məhsullara ODM məhsulları aiddir.

OEM və ODM arasındakı ən açıq fərq, OEM-in əsasən məhsul istehsalına verilməsi; ODM əsasən məhsul dizaynına təhvil verilir.

OEM, geniş miqyaslı ictimai istehsal və genişmiqyaslı əməkdaşlıq meyli altında qaçınılmaz bir yoldur. Bu həm də resursları səmərələşdirməyin təsirli yollarından biridir və geniş miqyaslı ictimai istehsalın nəticəsidir. Avropada 1960-cı illərdə OEM sənaye birlikləri quruldu və OEM istehsalı müasir sənaye istehsalının vacib bir hissəsinə çevrildi. İqtisadi qloballaşmanın daha da sürətlənməsi ilə OEM tələbçiləri daha geniş miqyasda OEM tədarükçülərini seçə bilərlər, bu səbəbdən marka sahibləri OEM / ODM istehsalçılarını seçərkən güclü epilyasiya cihazları istehsalçılarını seçməlidirlər.